Kostbaarhedenverzekering

Als je veel kostbare spullen in huis hebt, is het verstandig om deze goed te verzekeren. Met kostbare spullen worden sieraden, antiek, kunst, dure audioapparatuur, computers en muziekinstrumenten bedoeld. Een deel van de kosten van deze kostbare spullen dek je met je inboedelverzekering. Vaak is dit bedrag beperkt. Is de dekking niet voldoende? In dat geval kun je kiezen voor een kostbaarhedenverzekering als aanvullende inboedelverzekering. Met deze kostbaarhedenverzekering ben je verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies.

Wat dekt de kostbaarhedenverzekering niet

De schade aan je dure spullen is dus voor een groter deel gedekt als je een aanvullende inboedelverzekering afsluit. Wel zijn er een aantal uitzonderingen, namelijk:

  • krassen of deuken die zijn ontstaan door gewoon gebruik
  • Schade door slijtage
  • Schade bij reiniging door een niet-deskundige
  • Schade door een overstroming, aardbeving of oorlogsgeweld

Losse kostbaarhedenverzekering

Je kunt ook een kostbaarhedenverzekering ook zonder inboedelverzekering afsluiten. Deze losse verzekering is uitgebreider. Ook ben je met deze kostbaarhedenverzekering vaak buitenshuis verzekerd. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld vaak je laptop, cameraspullen of muziekinstrument buiten de deur nodig hebt. Wel geldt er met deze verzekering voor je kostbare spullen een maximumbedrag als dekking. Ook mag er geen sprake zijn van schade door eigen schuld.

meer verzekeringen

Contact opnemen

Verzekeringen
Hypotheken
Financieringen
Pensioenen
Anders:

* Deze velden zijn verplicht.

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk