Glasverzekering

Met een glasverzekering verzeker je het glas in de woning. In de praktijk zijn dat dus je ramen. Heb je het glas niet verzekerd en schiet iemand bijvoorbeeld een bal door de ruit? Dan kan het zijn dat je zelf voor de kosten op draait.

Een glasverzekering sluit je af voor eventuele schade aan de ramen van je woning. Het glas moet wel bedoeld zijn om licht door te laten. Spiegels en een aquarium vallen hier dus bijvoorbeeld niet onder.

Je kunt een glasverzekering afsluiten op verschillende manieren. Via een aanvullende dekking op de opstalverzekering, via een aanvullende dekking op de inboedelverzekering of door een aparte glasverzekering af te sluiten.

Koopwoning

Wanneer je eigenaar van een woning bent, is een aparte glasverzekering afsluiten altijd verstandig. Vooral wanneer je woning duurder glaswerk heeft, zoals glas-in-lood, maatwerk of geslepen glas. Als je een aparte glasverzekering afsluit, kijk dan of het bij dezelfde verzekeraar kan als je inboedel- of opstalverzekering. Dat zorgt namelijk voor een snellere afhandeling bij schade en kan je daarnaast ook nog korting op je premie opleveren.

Huurwoning

Voor huurders geldt in de meeste gevallen hetzelfde. In het huurcontract vind je terug of de eigenaar al een glasverzekering heeft afgesloten of dat je dit als huurder zelf moet verzekeren. Mocht het glas niet verzekerd zijn van je huurwoning, dan kun je dit ook als extra dekking bij je inboedelverzekering afsluiten.

meer verzekeringen

Contact opnemen

Verzekeringen
Hypotheken
Financieringen
Pensioenen
Anders:

* Deze velden zijn verplicht.

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk