Bestelautoverzekering

Bestelauto’s zijn er in vele soorten en maten. Ze worden steeds luxer en een groeiend aantal particulieren rijdt tegenwoordig privé in een moderne bestelauto.

Anders als bij personenauto’s wordt de premie van de WA verzekering bij bestelauto’s niet bepaald door het gewicht van het voertuig maar geldt het zogenaamde treingewicht als uitgangspunt. Het treingewicht is het totaal van het ledig gewicht en het laadvermogen van de wagen. Een bestelauto heeft een maximaal treingewicht van 3500 kg. Indien het treingewicht groter is, is er sprake van een vrachtauto.

Is het ledig gewicht van uw bestelauto niet zwaarder zijn dan 1500 kg? Dan kunt u bij een aantal verzekeringsmaatschappijen als particulier ook een normale personenautoverzekering afsluiten voor uw bestelauto.

Geel of grijs kenteken

Bij het vaststellen van de premie van uw bestelautoverzekering is het belangrijk of u de bestelauto vooral voor zakelijke - of particuliere doeleinden gebruikt. Daarnaast is van belang of de auto op uw naam, of op naam van een bedrijf wordt gezet. Geel of grijs.

De begrippen geel of grijs kenteken zijn vooral van belang voor de belasting. Vanaf 2005 kunnen particulieren geen aanspraak meer maken op de voordelen van een grijs kenteken, zoals lage wegenbelasting, teruggave van de BPM en verrekening van de BTW.

WA, WA Plus of All Risk bestelautoverzekering?

In Nederland is elke eigenaar van een bestelauto verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Daarmee verzekert u zich tegen de schade die u door uw schuld aan anderen toebrengt. U kunt de WA verzekering van uw bestelauto uitbreiden met verschillende dekking, zoals schade door noodweer en vandalisme of zelfs schade die u door uw eigen schuld aan uw bestelauto is ontstaan.

Meer verzekeringen

Contact opnemen

Verzekeringen
Hypotheken
Financieringen
Pensioenen
Anders:

* Deze velden zijn verplicht.

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk