Woninghypotheek

Een woning kopen is niet iets wat je dagelijks doet, dit moet een weloverwogen beslissing zijn. De adviseurs van Heuveling hebben veel ervaring met de afwegingen die komen kijken bij een huis kopen, en adviseren je graag.

Hoe koop je een huis?

Kijk eerst zelf naar jouw persoonlijke situatie. Jouw huidige persoonlijke situatie speelt een belangrijke rol bij de keuze die jij voor een huis en hypotheek maakt. Probeer daarnaast ook naar de toekomst te kijken. Verander je bijvoorbeeld vaak van baan? Ga je samenwonen, trouwen of scheiden? Gezinsplanning? Denk je erover om als zelfstandige te gaan werken?  Al deze vragen zijn van invloed op de keuzes die jij nu gaat maken.

Je woonwensen op een rij zetten.

Hoe concreter en realistischer jouw woonwensen zijn, hoe meer kans dat het huis vindt dat bij jou past. In welke regio, stad en buurt wil je gaan wonen en waarom wil je expliciet daar een huis kopen? Welk type woning wil je kopen:  nieuwbouw- of een bestaand huis? Wat zijn jouw wensen ten aanzien van de omgeving (centrum, station, winkels e.d.). Hoeveel kamers wil je minimaal hebben, wil je een tuin of balkon of misschien een garage?

Jouw woonwensen en de bijkomende kosten.

Bij het kopen van een woning heb je vaak meer geld nodig dan alleen de koopsom van de woning. Je hebt bijvoorbeeld ook nog geld nodig voor leuke zaken als een verbouwing of het inrichting van de nieuwe woning. En naast deze leuke uitgaven krijg je ook te maken met andere extra éénmalige kosten. Zoals eventueel kosten voor de makelaar (als je zelf een makelaar inschakelt bij de aankoop van het huis), de notaris, voor een taxatierapport, eventueel Nationale Hypotheek Garantie en het hypotheekadvies zelf. De belangrijkste kostenpost bij de aankoop van een huis is de overdrachtsbelasting. Deze bedraagt 0% of 2% van de koopsom en is afhankelijk van jouw situatie. Al deze éénmalige kosten (zonder de verbouwings- en inrichtingskosten) bij elkaar bedragen ongeveer 5% van de koopsom. Onze hypotheekadviseurs kunnen deze kosten allemaal voor je op een rij zetten. Dan weet je ook precies hoeveel geld je moet lenen om het huis te kopen en deze bijkomende kosten te kunnen betalen. De hypotheekadviseur laat je zien hoeveel je maandelijks voor de hypotheek gaat betalen. En ook met welke andere zaken je rekening moet houden, naast de hypotheek. Zoals verzekeringen voor je huis en inboedel, onroerendzaakbelasting die je aan de gemeente moet betalen en overige kosten waar je eventueel rekening mee moet houden.

Wat kun je ongeveer lenen?

Wil je je zoektocht beginnen en heb je misschien al een bezoek aan de makelaar gebracht? Dan is het beter om eerst een afspraak met een hypotheekadviseur in te plannen en na te gaan wat je per maand aan jouw huis kunt besteden. Ook andere uitgaven hebben invloed op jouw besteding. Denk aan jouw hobby, levensstijl of gezinssituatie. Ook hiervoor geldt dat de adviseur graag voor je berekent wat een verantwoord bedrag is om te lenen.

meer hypotheken

Contact opnemen

Verzekeringen
Hypotheken
Financieringen
Pensioenen
Anders:

* Deze velden zijn verplicht.

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk