Zonnepanelen op uw bedrijfspand

Geschreven op

Zonnepanelen zijn – zeker met de hoge energieprijzen – een goede investering. U wekt uw eigen duurzame energie op of uw dak zorgt voor duurzame energie voor anderen, bijvoorbeeld voor buurtbewoners. Helaas zit er ook een keerzijde aan zonnepanelen. De laatste jaren komen verhalen aan het licht dat zonnepanelen de oorzaak waren van brand.

Gebrekkige installatie

Verreweg in de meeste gevallen ontstond de brand door een gebrekkige installatie, slechte materialen of fouten in het ontwerp. Denk bijvoorbeeld ook kabels die niet goed zijn aangesloten of omvormers die te heet worden. Ook de constructieve reserve (hoeveel gewicht een dak aankan) en de dakisolatie kunnen een verhoogd risico vormen.

Hogere eisen

Daarom zijn verzekeraars hogere eisen gaan stellen aan uw dak en de zonnepanelen voordat zij het gebouw en de installatie verzekeren. Zo kan de verzekeraar eisen stellen aan de kwaliteit van materialen zoals de dakisolatie. Ook kan het voorkomen dat de verzekeraar alleen dekking geeft als de zonnepanelen door geselecteerde installatiebedrijven zijn geïnstalleerd. Sommige verzekeraars vragen een hogere premie als u zonnepanelen op uw dak hebt.

Leasen

Als u zonnepanelen least, dan is de situatie weer anders. De eigenaar van de zonnepanelen kan namelijk verantwoordelijk zijn voor de schade (en daarmee voor de verzekering) van de installatie. Het is goed om hier van tevoren altijd naar te kijken zodat u de situatie helder in beeld hebt.

Persoonlijk advies

Om gedoe achteraf te voorkomen, kunt u altijd contact met ons opnemen voordat u zonnepanelen op uw dak laat plaatsen. Onze adviseurs kunnen samen met u kijken naar uw beoogde installatie en de eisen die verzekeraars eventueel stellen. Zo weet u waar u aan toe bent.

Hebt u vragen? Neem gerust contact met ons op.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op