Zo voorkomt u een inbraak

Geschreven op

Helaas zijn er ieder jaar mensen die terugkomen van vakantie in een huis dat compleet overhoop is gehaald. Inbrekers pakken tijdens de zomervakantie hun kans om onbewoonde huizen leeg te halen. Dat wilt u natuurlijk niet meemaken. 


Een vakantie is bedoeld om uit te rusten en quality time door te brengen met familie, niet om zaken te regelen. Om nog maar niet te spreken over het verdriet wanneer dierbare spullen en herinneringen verdwenen zijn. 


Wilt u heerlijk relaxen op vakantie en u geen zorgen maken over de veiligheid van uw huis? Deze tips helpen u op weg om inbraak te voorkomen. 

  • Het is een inkoppertje, maar: sluit uw huis goed af voor vertrek. Deuren die niet op slot zijn gedraaid, zijn voor inbrekers makkelijk te openen. 
  • Zorg dat er geen ‘hulpmiddelen’ zoals containers langs het huis staan. Hiermee kunnen inbrekers bijvoorbeeld relatief makkelijk op het dak klimmen. 
  • Snoei de bomen en struiken in uw (voor)tuin. Zo maakt u het voor inbrekers moeilijker om ongezien in of om uw huis te lopen. 
  • Vraag uw buren, familieleden of vrienden om een oogje in het zeil te houden. Zij kunnen bijvoorbeeld de post oprapen en uit het zicht leggen, de gordijnen af en toe open en dicht doen of de lampen bedienen. 
  • Voor de lampen kunt u natuurlijk ook een schakelslot instellen. Als ’s avonds het licht aangaat, lijkt een huis meteen bewoond.
  • Hebt u een oprit? Laat een buurman zijn auto op uw oprit parkeren. Ook dat zorgt ervoor dat het niet zo opvalt dat er niemand thuis is.
  • In het verlengde daarvan: parkeer uw caravan niet te lang voor het huis. Zo laat u snel aan inbrekers weten dat u van plan bent om te vertrekken. 
  • Wees voorzichtig met uitingen over uw vakantie op social media. 


Verzekeren is belangrijk

Komt u er bij thuiskomst achter dat er toch is ingebroken? Dan vergoedt de inboedelverzekering zowel de gestolen spullen als de schade door de inbraak (bijvoorbeeld kapotte sloten). De exacte regels hiervoor kunnen per verzekeraar verschillen, bijvoorbeeld tuinmeubelen worden niet bij elke verzekeraar vergoed. 

Het is belangrijk dat u een inbraak zo snel mogelijk aan ons laat weten. Dan kunnen wij alles voor u in gang zetten. Daarnaast moet u altijd aangifte doen bij de politie, de verzekeraar wil bij een schadeclaim namelijk een bewijs van uw aangifte zien. 

Hebt u vragen over uw huidige of een nieuwe inboedelverzekering? Wij helpen u graag. 

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op