Zo bent u hackers voor

Geschreven op

Online bedreigingen zijn altijd en overal aanwezig. Hackers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe slachtoffers. Zij breiden hun repertoire steeds verder uit. Zo kunnen zij proberen om de persoonsgegevens van uw klanten te pakken te krijgen of ze leggen uw systemen plat voor losgeld.

Een hack levert veel stress op, het zorgt voor ontevreden klanten en het kost vaak veel geld om uw systemen weer te herstellen. Stel u voor dat uw systeem niet meer werkt en klanten extra lang moeten wachten op informatie of producten. Zij zijn niet tevreden en u moet extra kosten maken om uw klanten alsnog van dienst te kunnen zijn.

Wachtwoord en beveiliging

Wat kunt u doen om hackers voor te zijn? Om te beginnen is het belangrijk om sterke wachtwoorden in te stellen. Het klinkt als een open deur, maar er zijn nog zo veel mensen die voor alle programma’s hetzelfde, simpele wachtwoord gebruiken.

Daarnaast is het verstandig om beveiligingsprogramma’s en virusscanners te installeren. Uw computer geeft het dan bijvoorbeeld aan wanneer een link of een afbeelding verdacht is. Het is een extra reminder om na te denken over de afkomst van bepaalde informatie en het risico daarvan.

Tweestapsverificatie

Met tweestapsverificatie legt u de lat nog hoger voor hackers. Tweestapsverificatie is een extra stap in de beveiliging. Na het inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord moet u een code invullen. Deze vindt u in een app, een sms of een mail. Op deze manier stelt het programma vast dat u de eigenaar van een account bent.

Tweestapsverificatie kunt u zowel voor privé als voor zakelijke accounts instellen. Veel leveranciers van software zoals CRM-systemen maken al gebruik van deze mogelijkheid.

Datalek

Krijgt u toch te maken met een datalek? Dan moet u dit intern registeren en melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Hierover zijn strenge regels vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG schrijft bijvoorbeeld voor dat u getroffen klanten moet informeren over het datalek. De AP heeft de bevoegdheid om boetes op te leggen als bedrijven niet voldoen aan de AVG.

Maatregelen tegen cyberrisk

Met bovenstaande tips bent u al goed op weg om hackers buiten de deur te houden. De cyberrisico’s zijn voor elk bedrijf anders. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de zwakke plekken in de digitale beveiliging van uw bedrijf en preventief maatregelen te nemen tegen cyberrisk.

Cyberrisk verzekeren

Computersystemen zijn een aanzienlijk onderdeel van het bedrijfsbelang. Als de activiteiten van uw bedrijf stil komen te liggen door een cyberaanval, dan kunnen de kosten erg oplopen. Een cyberriskverzekering dekt de extra kosten door cyberrisk. De hoogte van de premie is afhankelijk van de gekozen dekking, het verzekerd bedrag, het gekozen eigen risico en de genomen preventiemaatregelen.

Wilt u meer weten over een cyberriskverzekering? Neem dan contact met ons op, we adviseren u graag.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op