• Home
  • Nieuws
  • Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2023

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2023

Geschreven op

Halverwege het jaar voert het kabinet traditiegetrouw een aantal wetswijzigingen door. Dit jaar zijn er een aantal belangrijke punten die (financiële) gevolgen kunnen hebben voor uw bedrijf. Sommige wijzigingen gelden voor alle ondernemers, terwijl anderen vooral invloed hebben op specifieke sectoren. 

Het is altijd goed om op de hoogte te blijven van deze wijzigingen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. In dit artikel zetten we de belangrijkste punten voor u op een rij. 

Minimumloon omhoog

Het wettelijk brutominimumloon gaat omhoog met 3,13 procent. Het brutominimumloon voor werknemers van 21 jaar en ouder wordt per 1 juli 2023: € 1.995 per maand, € 460,40 per week en € 92,08 per dag. Dit is voor een volledig dienstverband. 

Slimme tachograaf verplicht

Werkt u in de transportsector? Dan is dit handig om te weten: vanaf 21 augustus 2023 is de slimme tachograaf type 2 (SMT2) verplicht op nieuw geregistreerde vrachtwagens. 

In vrachtwagens voor internationaal vervoer moet de bestaande tachograaf (apparaat om snelheid te meten en vast te leggen) vervangen worden door de SMT2. Dit gebeurt in stappen: 

  • Vrachtwagens met een analoge of digitale tachograaf moeten een SMT2 hebben op 31 december 2024.
  • Vrachtwagens met een smart tacho 1 moeten een SMT2 hebben op 19 augustus 2025.

Medische gegevens elektronisch delen

De overheid wil de communicatie tussen zorgverleners verbeteren. Daarom mag u als zorgverlener medische gegevens alleen digitaal delen met andere zorgverleners. Papier, fax en dvd’s maken de kans op fouten groter. Daarom is het delen van gegevens via internet vanaf nu de standaard. De gegevens moeten dan natuurlijk wel goed beveiligd zijn.

 

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op