Weg met de (kerst) kilo’s

Geschreven op

Een nieuw jaar, dus een nieuwe versie van uzelf. We kennen inmiddels alle reclames wel. Toch is het verleidelijk: de start van het nieuwe jaar is gevoelsmatig een goed begin om nieuwe gewoontes aan te leren. Toch lukt het veel mensen niet om de goede voornemens vol te houden.

Waarom? Omdat we alles tegelijk willen doen. We willen ineens een paar keer per week sporten en elke dag gezond eten. Zo’n grote verandering is lastig vol te houden. De tip der tips: doe het stap voor stap. U hoeft niet alles in één keer te veranderen. Wilt u gezonder gaan eten, begin dan bijvoorbeeld met een gezond ontbijt. Lukt dat goed, dan gaat u uw menu verder aanpassen. Zo went u stap voor stap aan de nieuwe gewoontes en houdt u het veel langer vol.

Een gezondere leefstijl zit ook in kleine veranderingen. We zetten een aantal tips voor u op een rij.

Water, water, water

Een goed begin is het halve werk, dus start uw dag met een glas water. Het is simpel, verfrissend en helpt uw lichaam wakker te worden. Probeer gedurende de dag ook voldoende water te drinken, zo blijft u gehydrateerd en vol energie.

Kleurrijk eten

Als het op eten aankomt, denk dan kleurrijk! Vul uw bord met verschillende groenten en fruit. Denk aan paprika's, wortels, bessen en appels. Ze zitten boordevol belangrijke vitaminen en mineralen. Vervang snacks vol suiker en zout door gezondere opties. Noten, yoghurt met fruit of groentesnacks zijn lekkere alternatieven.

Gezond leven betekent niet dat u alle lekkere dingen moet opgeven. Geniet van uw favoriete lekkernijen, maar doe het met mate. Balans is de sleutel tot succes. En het allerbelangrijkste: luister naar uw lichaam, eet wanneer u honger hebt en stop als u vol zit.

Beweging in uw dag

Bewegen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Natuurlijk kunt u lekker gaan fitnessen of u inschrijven voor een teamsport. Maar beweging zit ook in kleinere dingen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, maak een korte wandeling na het eten of dans op uw favoriete muziek. Doe iets wat u leuk vindt, dan is het veel makkelijker om van bewegen een gewoonte te maken.

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor uw welzijn. Zorg voor een vast slaapritme en creëer een ontspannen sfeer voor het slapengaan. Probeer bijvoorbeeld het gebruik van uw telefoon te beperken voordat u naar bed gaat. Hiermee geeft u uw lichaam de broodnodige rust.

Met deze tips wordt het zeker een gezond en fris nieuw jaar!

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op