• Home
  • Nieuws
  • Voorkom diefstal van uw elektrische fiets

Voorkom diefstal van uw elektrische fiets

Geschreven op

Er worden steeds meer elektrische fietsen gestolen. Dieven gaan heel georganiseerd te werk. Het openbreken van een slot gaat heel vlot en uw elektrische fiets is binnen no-time uit uw zicht verdwenen.

U kunt er niet altijd iets aan doen als uw fiets wordt gestolen, maar met deze praktische tips kunt u het dieven in ieder geval heel moeilijk maken.

Bewaakte fietsenstalling

In veel steden kun u uw fiets (gratis) stallen in een bewaakte fietsenstalling. Het is soms wat verder lopen vanaf de fietsenstalling naar uw bestemming, maar het is zeker de moeite waard. Hiermee verkleint u de kans op fietsdiefstal aanzienlijk.

Dubbel slot

Is er geen bewaakte fietsenstalling in de buurt, dan kunt u uw elektrische fiets het beste met een ketting-, kabel- of beugelslot vastmaken aan een paal of rek. Losstaande fietsen kunnen dieven heel makkelijk in een busje laden. Staat uw fiets ergens aan vast, dan duurt het langer om de sloten open te breken, dat is een extra drempel voor fietsdieven.

Bevestig het slot altijd aan het frame van uw fiets. Een wiel of bagagedrager kunnen dieven makkelijk losmaken en achterlaten. Zorg er dan ook voor dat het slot altijd hoog hangt. Ligt het slot op de grond, dan kan een dief het relatief makkelijk openbreken door er bijvoorbeeld met een steen of een ander zwaar voorwerp op te slaan.

Kwaliteit

Bent u nog op zoek naar een kettingslot? Let dan goed op de kwaliteit, bij voorkeur minimaal een ART 2-keurmerk. De verzekeraar kan bij een fietsverzekering een bepaalde kwaliteit van het slot verplichten. Houdt u zich daar niet aan, dan kan het zijn dat de verzekeraar niet uitkeert bij diefstal.

Op de site van Stichting ART kunt u de kwaliteit van uw slot opzoeken en eventueel kijken naar alternatieven.

Drukke plek

Lukt het niet om uw fiets ergens aan vast te maken, zet ‘m dan op een drukke plek. Voor een restaurant, in een drukke winkelstraat of op een markt is het voor dieven een stuk lastiger om ongezien uw fiets mee te nemen.

Neem de accu en het display mee

Heeft u uw elektrische fiets ergens geparkeerd, neem de accu en het display altijd mee. Door deze onderdelen van uw fiets af te halen, maakt u uw e-bike een stuk minder interessant voor dieven.

Extra slot in de schuur

Ook in uw eigen schuur of garage is uw elektrische fiets tegenwoordig niet meer veilig. Doe de deur van uw berging daarom altijd op slot. Al breken dieven ook steeds vaker in om de e-bike mee te nemen. Een muur- of vloeranker kan de oplossing zijn.

Technische snufjes

Sommige elektrische fietsen beschikken over technologie om diefstal tegen te gaan. Zo hebben sommige fietsen een kastje op het frame waarmee de locatie van de fiets bepaald kan worden. Altijd handig om daar eens goed naar te kijken.

Aangifte

Is uw fiets ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gestolen? Doe dan altijd aangifte. Het lijkt misschien een onbegonnen zaak om de fiets nog terug te vinden. Maar soms duikt een gestolen fiets toch ergens op. Als u aangifte heeft gedaan, kan de politie de eigenaar makkelijk terugvinden. Daarnaast is het vaak verplicht om aangifte te doen om aanspraak te kunnen maken op de verzekering.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op