Tegels eruit, groen erin. Dat is de nieuwe trend. We worden immers altijd vrolijk van een groene tuin met kleurrijke bloemen. Maar dat is niet het enige argument. Een groene tuin zorgt er ook voor dat we de gevolgen van klimaatverandering beter kunnen doorstaan.
Minder wateroverlast
Regenbuien worden heviger, er valt meer regen in kortere tijd. Door tegels uit uw tuin te halen en er groen voor terug te plaatsen, kan regenwater makkelijker de bodem in. Zo komt er minder regenwater in het riool terecht waardoor het riool minder snel overbelast raakt. Op die manier ontstaat er minder wateroverlast en daarmee ook minder waterschade.
Koelere tuin
Naast de hevige regenval, krijgen we ook steeds vaker te maken met extreme droogte. Een groene tuin heeft dan een groot voordeel: door de bomen en planten blijft het koeler in uw tuin en daarmee vaak ook in uw huis.
Daarnaast is het slim om het regenwater in uw tuin op te vangen, bijvoorbeeld in een regenton of een ondergrondse waterberging. Dit water kunt u in droge perioden gebruiken om uw planten water te geven. Zo bespaart u (schaars) drinkwater.
Subsidie
Het aanpakken van uw tuin kan aardig in de papieren lopen. Daarom verstrekt meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten een subsidie voor het verduurzamen van uw tuin of het plaatsen van een groen dak.
Via de Groene Subsidiewijzer vindt u een actueel overzicht van de beschikbare subsidies per gemeente. U vindt hier subsidies voor woningeigenaren, maar er zijn ook opties voor Verenigingen van Eigenaren en huurders.
Samenwerken
Tip: Om in aanmerking te komen voor sommige subsidies, moet u een bepaald aantal vierkante meters oppervlak aanpakken. Dit geldt bijvoorbeeld voor het aanleggen van een groen dak. Haalt u het alleen niet? Dan kunt u kijken naar een samenwerking met de buren.
Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.