• Home
  • Nieuws
  • Smartphone kapot of gestolen; wat dekt de verzekering?

Smartphone kapot of gestolen; wat dekt de verzekering?

Geschreven op

De smartphone is onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. We houden contact met familie, vrienden en collega’s, zoeken even wat informatie op, werken de agenda bij of spelen een spelletje. De hele dag zijn we met onze smartphone in de weer. Dat maakt het risico op schade aan de smartphone ook groter.

In een onbewaakt moment kan het apparaat zo uit uw handen glippen, in het water vallen of ergens tegenaan stoten. Schade aan een smartphone valt in principe onder de inboedelverzekering, al kan de dekking per verzekeraar verschillen.

Aangescherpte regels

De voorwaarden voor het vergoeden van schade aan een smartphone zijn de afgelopen jaren aangescherpt. Dit komt omdat er veel kleine schadebedragen werden geclaimd, terwijl de kosten om deze schades te verwerken in verhouding relatief hoog liggen.

Veelvoorkomende schades zoals barsten in het scherm en waterschade zijn vaak gedekt op bijna alle inboedelverzekeringen. De telefoon moet dan wel binnenshuis kapot zijn gegaan. Alleen als u een verzekering hebt die ook buitenshuis dekking biedt, wordt de schade die ontstaan is op een andere plek vergoed. Vermissing of verlies van de smartphone valt hier echter vaak niet onder.

Eigen risico

Er geldt hierbij in de meeste gevallen een eigen risico. Daarnaast geldt er vaak ook een maximale dekking.

Welke schades in welke gevallen gedekt worden, is afhankelijk van de verzekeraar en de voorwaarden. Wilt u weten hoe goed uw smartphone verzekerd is? Neem dan contact met ons op of kijk uw polisvoorwaarden eens rustig door.

Aangepaste vergoeding

Ook kan de vergoeding afhankelijk zijn van de leeftijd van uw telefoon. Hoe ouder het toestel, hoe lager de waarde en dat betekent ook minder vergoeding. Daarnaast kan het zijn dat een verzekeraar alleen volledige dekking biedt als u uw telefoon laat herstellen bij een gecontracteerde reparateur.

Speciale verzekering

Soms is het mogelijk om een aparte verzekering af te sluiten voor elektronica zoals uw smartphone. Ook bij deze verzekering gelden per verzekeraar andere eisen en vergoedingen. In sommige gevallen is een dergelijke verzekering erg duur in verhouding tot de dekking die u hiervoor terugkrijgt. Overweeg dit dus altijd goed van tevoren. Let hierbij ook goed op of de verzekering voor één of meerdere smartphones geldt.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een verzekering voor uw smartphone, al dan niet via de inboedelverzekering? Of wilt u graag meer informatie over uw huidige verzekeringen en dekking? Neem dan gerust contact met ons op.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op