Online beveiliging regelt u zo

Geschreven op

U maakt waarschijnlijk dagelijks gebruik van verschillende online accounts. Denk bijvoorbeeld aan social media, maar ook aan accounts bij online kranten, webshops en andere diensten. Veel mensen zijn nauwelijks bezig met de beveiliging van dergelijke accounts, toch is het belangrijk om hierbij stil te staan. Want uw online accounts bevatten veel informatie die interessant kan zijn voor hackers, denk bijvoorbeeld aan uw persoonsgegevens en uw interesses.

Hackers zijn voortdurend bezig om achter persoonsgegevens te komen om deze weer te verkopen aan derden. Maak het hackers zo moeilijk mogelijk om aan uw gegevens te komen. Dat kan op verschillende manieren. Hieronder zetten we de belangrijkste tips voor u op een rij:

Moeilijk wachtwoord

Nog veel te veel mensen gebruiken makkelijke wachtwoorden zoals namen van hun partner of kinderen in combinatie met geboortedata. Dat is voor hackers makkelijk te raden. Moeilijke wachtwoorden zijn een stuk veiliger. Er zijn bijvoorbeeld websites die automatisch cijfer- en letterreeksen genereren om als wachtwoord te gebruiken. Ook kunt u ervoor kiezen een zin als wachtwoord te gebruiken. Door de spaties is dat lastiger te achterhalen.

Tweestapsverificatie

Een extra stap toevoegen aan het inlogproces is een efficiënte manier om hackers buiten de deur te houden. U kunt bij heel veel online accounts tweestapsverificatie toevoegen. Na het invoeren van uw inlognaam en wachtwoord, wordt er dan een code verstuurd via sms, e-mail of een speciale app. Die code hebt u nodig om uiteindelijk in te loggen. Dat maakt het moeilijker om uw account te hacken. Steeds meer bedrijven stellen dit verplicht voor medewerkers.

Veilige internetverbinding

Een open wifinetwerk in een restaurant of in de trein is handig, maar niet altijd veilig. Via onbeveiligde wifiverbindingen is het voor hackers makkelijker om gegevens te achterhalen. Als u verbinding maakt met dergelijke netwerken, zorg dan dat u geen privacygevoelige gegevens gebruikt. Log bijvoorbeeld niet in bij de bank.

 

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op