Nieuw in WhatsApp: kanalen

Geschreven op

Via kanalen kunnen personen, bedrijven en organisaties makkelijk updates versturen naar hun volgers. Het gaat om tekst, foto’s, video’s, stickers en peilingen. Gebruikers van WhatsApp kunnen kanalen die zij willen volgen makkelijk selecteren door te zoeken op hobby’s, sportteams en lokale instellingen. Als abonnee van een bepaald kanaal kunt u geen berichten sturen, u kunt alleen reageren op berichten door middel van emoji’s.

Een WhatsApp-kanaal is een handige manier om updates te delen met grote groepen mensen. Zo kunt u mensen bijvoorbeeld op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen of bijzondere zaken binnen uw bedrijf. Omdat gebruikers niet kunnen reageren, is een WhatsApp-kanaal niet geschikt voor service of ondersteuning bij persoonlijke vragen van klanten.

Tabblad updates

De kanalen kunt u vinden in een nieuw tabblad genaamd updates. Zo blijft dit gescheiden van de chats. Gebruikers kunnen een kanaal zoeken via WhatsApp, maar u kunt hen ook uitnodigen via een link in een e-mail of een chatbericht.

Privacy belangrijk

WhatsApp is extra gericht op de privacy van de gebruikers van de kanalen. Als beheerder van een kanaal is uw telefoonnummer en profielfoto niet zichtbaar voor de volgers. Ook als volger van een kanaal is uw telefoonnummer niet zichtbaar voor anderen.

Geschiedenis verwijderd

De geschiedenis van een kanaal wordt voor maximaal dertig dagen opgeslagen. Daarna worden de berichten verwijderd. Als beheerder kunt u beslissen wie uw kanaal mag volgen. Daarnaast kunt u zelfs screenshots en doorgestuurde berichten van uw kanaal blokkeren.

Kanalen zijn standaard niet end-to-end versleuteld, het is immers de bedoeling om via een kanaal een breder publiek te kunnen bereiken. Maar WhatsApp onderzoekt nog of het later mogelijk is bepaalde kanalen wel volledig te versleutelen.

Een kanaal maken

Bent u enthousiast en wilt u dit proberen? Dat kan. Een WhatsApp-kanaal beginnen is eenvoudig. Zo werkt het:

  • Open WhatsApp
  • Ga linksonder naar tabblad ‘updates’
  • Ga naar Kanalen en druk op het plusteken
  • Kies hier voor ‘maak kanaal’


U krijgt dan een link die u kunt delen. U kunt mensen gericht benaderen om lid te worden van uw kanaal, bijvoorbeeld door de link te versturen via e-mail. Daarnaast kunt u de link ook delen op uw website of via social media.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op