• Home
  • Nieuws
  • Met deze tips kunt u hooikoorts verminderen

Met deze tips kunt u hooikoorts verminderen

Geschreven op

Ondanks het feit dat we corona waarschijnlijk grotendeels achter de rug hebben, beginnen veel mensen weer te niezen en te snotteren. Met de lente breekt ook het hooikoortsseizoen aan. Hooikoorts is een reactie van het immuunsysteem op de pollen van grassen, planten en bomen. Het zorgt voor een verkouden gevoel met niesbuien, een verstopte neus en traanogen. Bij sommige mensen zorgt hooikoorts zelfs voor een benauwd gevoel en extreme vermoeidheid.

Ongeveer twee tot vijf procent van de Nederlandse bevolking heeft last van de pollenallergie. Het kan ontstaan op elke leeftijd, maar de meeste mensen beginnen de allergie te merken tussen hun 15de en 25ste levensjaar.

Gelukkig zijn er verschillende dingen die u kunt doen om de klachten te verminderen. Hieronder vindt u de zes belangrijkste tips:

Houd uw huis en vooral uw slaapkamer schoon

Door openstaande deuren, ramen en ventilatieroosters vliegen de pollen naar binnen. Deze blijven plakken op bijvoorbeeld de bank, het dekbed en het vloerkleed. Het helpt om in de lente extra vaak te stofzuigen en uw bed te verschonen, zo houdt u de pollen buiten de deur.

Hang wasgoed niet buiten

Wanneer u wasgoed buiten hangt, vangt het rondvliegende pollen op. Deze neemt u dan mee naar binnen en draagt u mee in uw kleding.

Neem een douche voordat u gaat slapen

Onder de douche kunt u de pollen even afspoelen. Was dan ook meteen uw haren, want gedurende de dag blijven rondvliegende pollen hierin hangen. Naast uw eigen haren, is het belangrijk om uw huisdier vaker te wassen. Ook in de vacht van uw hond of kat blijven de pollen hangen.

Smeer vaseline rond uw neus en draag een zonnebril

Het is misschien geen hele charmante oplossing, maar het helpt wel: een beetje vaseline rondom uw neus smeren. De pollen blijven in de vaseline plakken en kunnen zodoende uw neus niet bereiken. Om uw ogen te beschermen tegen de pollen kunt u een zonnebril dragen.

Ga een dag (of langer) naar zee

Aan de kust zweven beduidend minder pollen in de lucht dan in het binnenland. Een strandwandeling is dan ook de ideale (tijdelijke) remedie tegen hooikoorts.

Vraag de huisarts om medicijnen

Er zijn verschillende medicijnen beschikbaar om hooikoortsklachten te verminderen. Met de pilletjes, neusspray en oogdruppels nemen de klachten aanzienlijk af. Hiervoor heeft u meestal wel een recept van de huisarts nodig. Hij of zij kan eventueel ook testen voor welke pollen u precies allergisch bent.

.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op