• Home
  • Nieuws
  • Heeft u recent verbouwd? Dit moet u weten

Heeft u recent verbouwd? Dit moet u weten

Geschreven op

Het is belangrijk om veranderingen en verbeteringen aan uw huis aan ons door te geven. De verzekeringsmaatschappij moet hier namelijk ook van op de hoogte zijn. Veranderingen en verbeteringen aan uw huis hebben gevolgen voor de opstalverzekering. De opstalverzekering vergoedt samen met de inboedelverzekering schade bij brand, storm en inbraak.

Veranderingen doorgeven

De aanpassingen aan uw huis hebben invloed op de dekking en de premie van de verzekering. Sommige verzekeraars nemen de aanpassingen automatisch mee, bij anderen moet u het handmatig doorgeven. Het is daarom belangrijk om hier goed naar te kijken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan op het moment dat u dekking nodig hebt.

Premie

Een opstalverzekering is verplicht als u een huis koopt Het verzekert alles wat vastzit in en aan het huis. Veel mensen kijken er na het afsluiten van een verzekering niet meer naar om. Het is belangrijk om af en toe te kijken of de verzekering nog past bij uw situatie. Het verzekerde bedrag in de opstalverzekering moet hetzelfde zijn als de waarde van uw huis bij herbouw.

De mate van dekking bepaalt uw premie. U heeft keuze uit een brand-storm dekking, een uitgebreide dekking of allriskdekking. Schade bij of door brand, bliksem, water uit leidingen, storm en inbraak zijn veelal gedekt. Soms kan bijvoorbeeld ook schade door uzelf veroorzaakt gedekt zijn. Schade door achterstallig onderhoud en opzet wordt nooit vergoed.

Meer weten?

Wilt u weten of uw opstalverzekering nog past bij de huidige situatie? Of heeft u een andere vraag over de opstal- of inboedelverzekering? Neem gerust contact op ons op. We helpen u met een persoonlijk advies.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op