• Home
 • Nieuws
 • Geld lenen voor het verduurzamen van je woning?

Geld lenen voor het verduurzamen van je woning?

Geschreven op

Je huis verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar je kan er op termijn ook geld mee besparen. Bovendien dragen veel maatregelen bij aan het wooncomfort. Als je niet voldoende spaargeld hebt om deze verbeteringen direct te financieren, is geld lenen voor het verduurzamen van je woning een optie. Maar waar moet je op letten als je wilt lenen voor zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp?

Geld lenen voor duurzame woningverbetering, ook wel bekend als consumptief krediet, houdt in dat je geld leent om investeringen te doen in energiebesparende en milieuvriendelijke verbeteringen aan je huis. Dit kunnen zaken zijn zoals het installeren van zonnepanelen, het isoleren van je dak, het vervangen van oude ramen en deuren, of het aanschaffen van een energiezuinige verwarmingssysteem als een warmtepomp.

Waarom zou je geld lenen voor duurzame woningverbetering?
In een duurzaam huis woon je comfortabeler. In de winter blijft het beter warm en in de zomer kan je beter voor verkoeling zorgen. Dat is niet de enige reden om te investeren in duurzaamheid. De belangrijkste zijn:

 • Energiebesparing
  Duurzame verbeteringen aan je huis kunnen de energie-efficiëntie verhogen, waardoor je energierekeningen lager worden. Op de lange termijn kan dit geld besparen en de waarde van je woning verhogen.
 • Milieuvriendelijk
  Door je huis te verduurzamen, verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan het verminderen van de klimaatverandering.
 • Waardevermeerdering
  Een energiezuinige woning is vaak aantrekkelijker voor potentiële kopers, wat de waarde van je woning kan verhogen als je besluit te verkopen. Dit geldt zeker nu energielabels volgend jaar een grotere rol gaan spelen bij het afsluiten van een hypotheek.

Hoe kun je geld lenen voor duurzame woningverbetering?
Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt lenen voor duurzame woningverbetering. Naast een hypotheek ligt een persoonlijke lening: Dit is een lening waarbij je een vast bedrag leent en dat in termijnen terugbetaalt. De rente kan variëren per geldverstrekker. Een goede vergelijking is dan ook zinvol. Als je het vergelijkt met een hypotheek ligt de rente bij een persoonlijke lening over het algemeen hoger. Toch wil dit niet zeggen dat je met een hypotheek altijd beter af bent. Het voordeel van een persoonlijke lening is namelijk dat je niet langs de notaris hoeft en afsluiten mogelijk is zonder uitgebreid advies. Hierdoor zijn de afsluitkosten lager. Zeker bij het geld dat voor verduurzaming nodig is, kan dit voordeel het verschil maken.

Koop je een nieuwe woning die je meteen wilt verduurzamen? In die situatie betaal je waarschijnlijk toch al kosten voor het afsluiten of meenemen van een hypotheek. In die situatie kun je de verduurzaming mogelijk meefinancieren in de hypotheek.

Check of je subsidie kunt krijgen
Om verduurzaming te stimuleren verstrekt de overheid voor sommige verduurzamingsmaatregelen subsidie. Denk bijvoorbeeld aan subsidie voor de installatie van een warmtepomp of zonneboiler. Meer informatie over subsidies lees je op de site van de Rijksoverheid. Dergelijke subsidies brengen de investering voor verduurzaming omlaag, wat een voordeel is als je wilt lenen voor verduurzaming.

Geld lenen voor duurzame woningverbeteringen kan een slimme investering zijn in de toekomst van je huis, je banksaldo en de planeet.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op