Een zakelijk geschil; en nu?

Geschreven op

Als ondernemer bent u natuurlijk liever bezig met uw bedrijf dan met juridische zaken. U probeert uw klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en u zorgt voor een goede samenwerking met leveranciers en partners. Toch kan er een conflict ontstaan. Dat wilt u dan natuurlijk zo snel mogelijk oplossen.

Nut en noodzaak

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd voor juridische bijstand bij een conflict met leveranciers, werknemers of klanten. Bijvoorbeeld als een leverancier zich niet aan de afspraken houdt. De verzekeraar kan u dan helpen en probeert om namens u het conflict op te lossen. U hoeft hiervoor geen advocaat of andere rechtshulpverlener in te schakelen.

Een rechtsbijstandsverzekering is niet verplicht. Toch zien veel ondernemers een dergelijke verzekering als een noodzaak. Waarom? U kunt altijd onverwacht in een juridisch conflict terechtkomen. Hier hangt vaak een hoog prijskaartje aan en het kost u ook nog veel tijd en energie.

Wat is verzekerd?

Een rechtsbijstandsverzekering voor ondernemers helpt om problemen op te lossen en kosten te besparen. Wat is precies verzekerd? In basis is juridische hulp bij een zakelijk conflict verzekerd. Natuurlijk kunnen de voorwaarden en prijzen per verzekeraar verschillen.
Bij veel rechtsbijstandverzekeringen is mediation, bemiddeling en juridisch advies ook verzekerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om advies over personeel, sociale wetgeving en de koop of huur van een bedrijfspand. Hiermee kan in veel gevallen een juridische procedure of rechtszaak worden voorkomen en dat is natuurlijk het beste voor alle partijen.

Wat is meestal niet verzekerd?

De rechtsbijstandsverzekering dekt niet alles. Er zijn ook zaken die niet onder de dekking vallen. Het gaat dan vaak over juridische conflicten en geschillen rond:

  • Belastingzaken
  • Een verkeersovertreding
  • Faillissement
  • Vennoten onderling
  • Fusie of overname van bedrijven
  • Geschillen met partijen in het buitenland
  • Kredietverlening, subsidies en dergelijke
  • Merknamen, octrooirechten, handelsnaamrechten, auteursrechten

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een rechtsbijstandverzekering? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag met een passend advies.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op