Een ondernemershypotheek

Geschreven op

Een hypotheek is voor veel ondernemers de financiële sleutel tot een fijn huis of een mooi bedrijfspand. Het is een mooie ontwikkeling. Maar het brengt ook financiële verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom wil een geldverstrekker er altijd zeker van zijn dat u de lasten kunt dragen. Dat zorgt er bij veel ondernemers voor dat het afsluiten van een hypotheek een lastig proces is. In loondienst gaan dat soort zaken vaak een stuk makkelijker.

Gegevens op een rij

Toch zijn er ook voor ondernemers genoeg mogelijkheden! Het is alleen extra belangrijk dat u de juiste ondersteuning krijgt om alles zo goed mogelijk te regelen. De geldverstrekker vraagt vaak een grote hoeveelheid informatie om zekerheden in te bouwen. Het gaat bijvoorbeeld om de winst en de schulden van uw bedrijf, maar ook om de plannen die u hebt en het toekomstperspectief. 

Overweegt u een hypotheek af te sluiten voor bijvoorbeeld een nieuw huis of een nieuw bedrijfspand? Dan is het handig om alvast een aantal gegevens op een rij te zetten. Zo komt u beslagen ten ijs en gaat het proces vaak sneller. 

Deze gegevens hebt u nodig:  

  • Jaarcijfers over de laatste drie jaar;
  • Aangiftes Inkomstenbelasting van de laatste drie jaar;
  • Uw vermogen;
  • Toekomstplannen van uw bedrijf;
  • Overzicht van verzekeringen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • Eventueel inkomen van uw partner. De inkomenszekerheid is een belangrijke component voor een geldverstrekker.

Zzp’er kort actief

Wilt u als zzp’er een hypotheek afsluiten voor een huis, dan moet u vaak drie jaarrekeningen kunnen laten zien. Bent u korter dan drie jaar actief? Ook dan zijn er mogelijkheden bij verschillende geldverstrekkers. Mocht u hier vragen over hebben, dan helpen we u graag. 

Toetsinkomen

Het is ook als ondernemer mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Daarvoor moet een ‘Inkomensverklaring Ondernemer’ aan de bank worden verstrekt. Dit is een verklaring waarin een gedegen analyse van het toetsinkomen van een ondernemer (langer dan een jaar actief) wordt gemaakt. 

Meer weten?

Een hypotheek moet aansluiten bij uw persoonlijke situatie als ondernemer. Wij helpen u graag met het vinden van de best mogelijke oplossing. Neem gerust contact met ons op.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op