• Home
  • Nieuws
  • Een hypotheek als zzp'er of ondernemer? Dit zijn de mogelijkheden

Een hypotheek als zzp'er of ondernemer? Dit zijn de mogelijkheden

Geschreven op

Wilt u een hypotheek aanvragen? Zet u schrap voor een berg papierwerk. Dat is vaak het eerste waar mensen aan denken als het gaat om hypotheekaanvragen voor ondernemers. De geldverstrekker wil er zeker van zijn dat u de financiële lasten kunt dragen en vraagt daarom om bewijs. Dat geldt zowel voor mensen in loondienst als voor ondernemers. Alleen bij aanvragen door ondernemers zijn vaak extra documenten nodig.

Zo vraagt de geldverstrekker vaak om jaarrekeningen van uw bedrijf, maar ook om een overzicht van uw toekomstplannen en -perspectief. Dit geldt voor alle ondernemers, van mensen met een groot bedrijf tot zzp’ers. Door de complexiteit van het proces is het belangrijk om de juiste ondersteuning te krijgen bij een hypotheekaanvraag als ondernemer. Wij helpen u graag met persoonlijk advies.

De belangrijkste gegevens op een rij

Bent u op zoek naar een nieuw huis of bedrijfspand en wilt u een hypotheek aanvragen? Dan kan het handig zijn om de belangrijkste informatie alvast op een rij te zetten. Zo bent u goed voorbereid en komt u minder snel voor verrassingen te staan.

Deze gegevens hebt u nodig:

  • Jaarcijfers over de laatste drie jaar;
  • Aangiftes inkomstenbelasting van de laatste drie jaar;
  • Een overzicht van uw vermogen;
  • Een document met de toekomstplannen voor uw bedrijf;
  • Overzicht van verzekeringen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • Het inkomen van uw partner (indien van toepassing). De inkomenszekerheid is een belangrijk onderdeel voor een geldverstrekker.

Minder dan drie jaar actief?

Over het algemeen moet u als ondernemer de cijfers over de afgelopen drie jaar voorleggen bij de geldverstrekker. Bent u nog geen drie jaar actief? Dan zijn er bij verschillende geldverstrekkers alsnog mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. De regels en voorwaarden verschillen per geldverstrekker.

Een hypotheek met NHG?

Het is als ondernemer ook mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Wilt u een hypotheek met NHG, dan hebt u een inkomensverklaring ondernemer nodig. Dit is een uitgebreide analyse van de onderneming over de afgelopen drie jaar (of een kortere periode). Op basis hiervan wordt het toetsinkomen bepaald. Dit wordt dan meegenomen in uw hypotheekaanvraag.

Meer weten?

Het is belangrijk dat uw hypotheek aansluit bij uw persoonlijke situatie als ondernemer. Hebt u vragen? Neem gerust contact met ons op.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op