• Home
  • Nieuws
  • Bedrijfsactiviteiten wijzigen? Dit moet u weten!

Bedrijfsactiviteiten wijzigen? Dit moet u weten!

Geschreven op

De wereld is constant in beweging. Als ondernemer wilt u daar natuurlijk zo goed mogelijk op inspelen. Daarom kunt u er op een bepaald moment voor kiezen om uw bedrijfsactiviteiten te veranderen of te verbreden. Vaak een leuke, maar ook een spannende beslissing waar veel regelwerk bij komt kijken.

Geef wijzigingen door

Een belangrijk punt op uw to-do-lijst: geef de veranderingen in uw bedrijfsactiviteit door bij de Kamer van Koophandel (KvK) en bij uw verzekeraar – of bij ons. Een beschrijving van de activiteiten van een bedrijf is vaak de basisinformatie voor het afsluiten van verschillende bedrijfsmatige verzekeringen.

Ook als u de ondernemersvorm wijzigt, moet u dit doorgeven. Bijvoorbeeld wanneer u van een eenmanszaak naar een vof of een bv gaat.

Passende hoedanigheid

Wanneer u een bedrijf inschrijft bij de KvK, geeft u door wat de activiteiten zijn. De KvK stelt voor elke bedrijfsactiviteit een aparte SBI-code vast. Die code vertaalt de verzekeraar naar een zogenoemde hoedanigheid. Elke verzekeraar heeft hiervoor een eigen hoedanighedenlijst. Op basis van de hoedanigheid wordt de juiste verzekering – bijvoorbeeld voor aansprakelijkheid – en de bijbehorende premie bepaald.

Verandert u de activiteiten van uw onderneming, dan krijgt u voor de nieuwe activiteiten een nieuwe SBI-code en een extra hoedanigheid. Met die informatie kunnen de afgesloten verzekeringen worden aangepast, zodat de dekking weer goed aansluit bij uw behoeften. Dit is een belangrijke stap. De activiteiten die niet bekend zijn bij de verzekeraar, zijn namelijk niet verzekerd.

Meer weten?

Hebt u vragen over de hoedanigheden van uw bedrijf bij de verzekeraar? Of hebt u andere vragen over uw bedrijfsverzekeringen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag met een passend advies.

« Naar het overzicht

Wat wij doen

Verzekeringen

particulier

zakelijk

Financieringen

particulier

zakelijk

Ons doel is om met onze klanten een langdurige persoonlijke relatie op te bouwen waarbij we onze relaties ontzorgen en begeleiden in alle financiële en verzekeringstechnische zaken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Neem contact op