skip to Main Content

Zonder aansprakelijkheidsverzekering geen werk

aansprakelijkheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als ondernemer of zzp’er bent u aansprakelijk voor de schade die u of uw werknemers veroorzaken tijdens een klus. Het schadebedrag loopt soms aardig op! Wist u dat u zonder een verzekering ook klussen kunt mislopen?

Een opdrachtgever die uw bedrijf of u als zzp’er inhuurt wil niet opdraaien voor de schade die door u of uw medewerkers wordt veroorzaakt. Zeker als de werkzaamheden ook nog eens vertraging oplopen, kan de schade aardig in de papieren lopen. Drie op de vijf opdrachtgevers stelt daarom tegenwoordig bij het inhuren van zzp’ers al een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht. Zonder deze verzekering gaat de klus aan uw deur voorbij en loopt uw inkomsten mis.

Geen dekking
Uit onderzoek blijkt dat vooral zzp’ers geen aansprakelijkheidsverzekering hebben en het risico op schade voor lief nemen. Ook leeft er de gedachte dat uw privéverzekering deze schade wel geheel of deels dekt. Uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering vergoedt echter geen zakelijke materiële -en letselschades. Een aansprakelijkheidsverzekering is dus bijna een must.

Claims
Voor aannemers of zzp’ers in de bouw is er bijvoorbeeld de Constructie Allrisk-verzekering (CAR). Deze verzekering vergoedt de schade die ontstaat tijdens de bouw. De CAR dekt eventueel ook de schade aan bouwmaterialen of aan de eigendommen van uw opdrachtgever.

Heeft u een bedrijf en een of meerdere werknemers in dienst dan bent u niet alleen aansprakelijk voor de veroorzaakte schade. Ook voor de gevolgen door ongevallen of beroepsziekten (bijv. doofheid door lawaai) die uw medewerkers overkomen, bent u verantwoordelijk. Bij een adviserend bedrijf of beroep krijgt u wellicht ook te maken met beroepsaansprakelijkheid. Bijvoorbeeld: uw geeft een fout advies en uw cliënt lijdt daardoor financiële schade.

Steeds vaker stappen gedupeerden naar de rechter voor een schadeclaim. In de praktijk blijkt dat rechters deze claims ook steeds vaker toewijzen.

Meer weten
Weten welke aansprakelijkheidsverzekering in uw situatie het beste is of heeft u andere vragen, neem dan contact met ons op.

 

Back To Top