skip to Main Content

Welke zakelijke autoverzekering past bij u?

zakelijke-autoverzekering

Wat moet een ondernemer zonder auto? U bezoekt er klanten mee of bezorgt producten aan huis of bedrijf. Het maakt niet uit of u een bestelbus of een personenauto heeft. U maakt de nodige kilometers met het ‘visitekaartje’ van uw bedrijf. Welke zakelijke autoverzekering is daarvoor het meest geschikt?

Bij het afsluiten van een autoverzekering vraagt een verzekeraar naar het gebruik van de auto: is het privé of zakelijk? Waarschijnlijk rijdt u met de bedrijfsauto meer zakelijke- dan privékilometers. In de meeste gevallen ligt de premie voor een zakelijke autoverzekering daarom hoger vergeleken met een particuliere verzekering.

Bij veel bedrijven staat de bedrijfswagen bovendien voor het pand en rijden er meerdere medewerkers in deze auto. Goed om te weten: ook dat is van invloed op de hoogte van uw premie.

Geen btw over uw bedrijfsauto
Koopt u een bedrijfsauto, dan mag u de betaalde btw aftrekken van de belasting. Daardoor betaalt u een lagere premie voor de autoverzekering. Maar er is ook een keerzijde. Rijdt u of een van uw medewerkers schade dan keert uw verzekeraar ook minder uit. Het uitgekeerde bedrag is namelijk ook zonder btw. Verder kunt u van de auto van de zaak ook de btw voor brandstof, onderhoud en andere gebruikerskosten aftrekken.

Soort verzekering?
Een zakelijke verzekering kent dezelfde varianten als een particuliere verzekering. U heeft de keuze uit WA, beperkt casco of volledig casco. Uw keuze is afhankelijk van verschillende factoren. Wij adviseren u hier graag over.

Bestelauto van de zaak
Koeriersdiensten, goederen- en personenvervoer, rijscholen, een garage of een leasebedrijf  hebben maar één optie: een zakelijke autoverzekering. Een particuliere autoverzekering geeft in deze gevallen niet de juiste dekking.

Geen bedrijf is hetzelfde. Ook het gebruik van de (bestel)auto van de zaak verschilt. Wilt u een autoverzekering op maat? Of wilt u weten welke opties voor u het interessantst zijn? Wij adviseren u graag.

Back To Top