skip to Main Content

Voorkom problemen met schade tijdens bouwwerkzaamheden

Veel ondernemers in de bouwsector lopen soms tegen een ‘bedrijfsongelukje’ aan. Tijdens werkzaamheden in een keuken beschadigt u de vloer van een klant. Die schade wordt gedekt door uw aansprakelijkheidsverzekering. Maar wat als het gaat om diefstal van uw gereedschap of brandschade aan bouwmaterialen? Er is een oplossing. Welke?

In de verzekeringsmap van klussende ondernemers zit ongetwijfeld een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB). Deze verzekering dekt de schade of letsel die u anderen toebrengt. Een voorbeeld: tijdens het plaatsen van een ligbad in een verbouwde badkamer valt het bad en raakt de granieten vloer beschadigd. In dit geval is de schade aan de vloer wel gedekt. De schade aan het bad is voor rekening van de ondernemer.

Wie dekt de schade?
De schade in het voorbeeld is mogelijk nog te overzien, maar als u werkt voor grotere opdrachtgevers en uw bouwmaterialen worden gestolen, krijgen stormschade of worden vernield door een grote brand? Wie dekt dan de schade?
Zelfstandigen in de bouw- en technische sector sluiten steeds vaker een Construction All Risk (CAR)-verzekering af. Deze verzekering vergoedt uw schade aan het werk zelf, bijvoorbeeld materiële schade, verlies, diefstal of vernietiging door bijvoorbeeld brand.

Opdrachtgevers
Alle op het bouwterrein aanwezige, en voor de bouw bestemde materialen, bouwwerken, constructies, onderdelen en hulpwerken vallen onder deze dekking. Ook door andere bedrijven geleverde materialen zijn verzekerd. Daarnaast is ook de schade tijdens het werk veroorzaakt aan eigendommen van uw opdrachtgevers verzekerd.

Risico’s
U kunt de CAR-verzekering afstemmen op de risico’s die u met uw bedrijf loopt. Dat scheelt bovendien in de hoogte van de premie. Zo is rechtsbijstand te verzekeren en kunt u bij een geschil rekenen op juridische hulp. Daarnaast vallen ook diefstal en schade aan materialen of goederen in uw bestelbus onder CAR.

Meer weten
Net als (ver)bouwklussen is ook verzekeren maatwerk. Wilt u een CAR-verzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op.

Back To Top