skip to Main Content

Professionele foto trekt aandacht van uw klanten

Hoe bereikt u op een doeltreffende manier uw klanten? Veel klanten zijn tegenwoordig beeldgericht. Een foto trekt in advertenties of op social media meteen de aandacht en spreekt soms meer dan woorden. Bovendien kunt u de foto nog een eigen touch geven. Hoe? Met deze drie gratis professionele programma’s maakt u al een kickstart.  

Als ondernemer wilt u uw klanten zoveel mogelijk op de hoogte houden van uw activiteiten, producten of acties. Naast advertenties in verschillende bladen is social media een snel en efficiënt middel. Met gerichte posts probeert u via Instagram, Facebook, LinkedIn of Twitter uw doelgroep te bereiken en als community aan uw bedrijf te binden.

Geen kiekje maar professionele foto
Een doeltreffend middel is daarbij het gebruik van een foto in bijvoorbeeld uw digitale advertentie. Berichten met een goede foto hebben meer aantrekkingskracht op een internetbezoeker, dan een advertentie zonder plaatje.

Goede start
Ook is het goed om een eigen look and feel aan de uiting mee te geven. Op internet is een aantal gratis fotobewerkingsprogramma’s te vinden waar u eenvoudig zelf mee aan de slag kunt. Uiteraard laat fotobewerking door een grafisch vormgever met professionele programma’s nog betere resultaten zien. Maar met deze drie gratis programma’s maakt u al een goede start.  

Canva
Met het fotobewerkingsprogramma Canva maakt u de mooiste afbeeldingen voor social media. Uiteraard mag u uw creativiteit de vrije loop laten door zelf op de ontwerpersstoel te gaan zitten. Het programma heeft ook een aantal voorbeelden die u als basis kunt gebruiken. In een handomdraai staat er al een professionele ‘plaat’ op uw computerscherm.
https://www.canva.com/

GIMP
De professionele fotobewerkers-in-spe moeten zeker met GIMP (GNU Image Manipulation Program) aan de slag gaan. Het programma is vergelijkbaar met het professionele programma Photoshop. Duikt u in dit programma dan ontdekt u pas echt de vele mogelijkheden van GIMP. https://www.gimp.org/

Pixlr
Pixlr is eveneens een veel gebruikt fotobewerkingsprogramma. Het programma heeft verrassend veel mogelijkheden om uw foto’s te bewerken en om een bestaande foto aan te passen. In Pixlr kunnen gevorderde amateurs werken met verschillende lagen, op diverse manieren de kleuren aanpassen en tientallen filters op uw foto’s loslaten. Als ondernemer kunt u met dit programma al verrassend snel uit de voeten.
https://pixlr.com/

Back To Top