skip to Main Content

Premies zorgverzekering 2020 bekend

                                    zorg2019

De zorgverzekeraars hebben hun premies voor de zorgverzekering bekendgemaakt. Als consument staat u voor een uitdaging! In de wirwar van alle basis- en aanvullende verzekeringen moet u vóór 2020 de keuze voor een zorgverzekering maken die het best passend is voor uw situatie.

Iedereen in Nederland is verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Welke zorg u vanuit de basisverzekering vergoed krijgt bepaalt de overheid.

Bij het zoeken naar een goede zorgverzekering is de premie vaak een belangrijke bepalende factor. Maar pas op: voor zorgverzekeringen met een lage premie kunnen beperkingen gelden, zoals de vergoedingen voor de te ontvangen zorg.

Voorkom onaangenaam prijskaartje achteraf

Verzekeraars ontwikkelden in de afgelopen jaren verschillende varianten op die basisverzekering. Het verschil zit dan niet in de dekking, maar bijvoorbeeld in de hoogte van de vergoeding die u ontvangt of de kosten van de eigen bijdrage. Dat komt mede door afspraken die de zorgverzekeraars maken met zorgverleners.

Als u zorg nodig heeft en u ontvangt die van een zorgverlener waar uw verzekeraar geen afspraken mee heeft, dan heeft u kans dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. In dat geval kan de premie van de basiszorgverzekering aantrekkelijk zijn, maar bij declareren van de kosten een onaangenaam prijskaartje hebben. U dient dan een deel van de kosten zelf te betalen.

Eenvoudig en snel uw zorgverzekering vergelijken? Ga naar https://info.upiva.nl/tpc-heuveling-adviesgroep

Back To Top