skip to Main Content

Nu ook WhatsApp Business!

whatsappgebruik

Wereldwijd maken miljarden mensen gebruik van WhatsApp. Per dag worden evenzoveel berichten verstuurd. Gebruikers delen voornamelijk privé-informatie. WhatsApp heeft nu ook een zakelijke variant, WhatsApp Business. Wat zijn de mogelijkheden voor ondernemers?
WhatsApp is met afstand het populairste en handigste middel om informatie met elkaar te delen. Het communiceren is sinds de komst van deze app nog eenvoudiger en sneller geworden. Ook bedrijven hebben de mogelijkheden van WhatsApp ontdekt om met hun klanten in contact te komen.

Veelgestelde vragen

WhatsApp Business heeft verschillende functies die het klantcontact nog makkelijker maken. In de zakelijke variant is het bijvoorbeeld mogelijk om bij veel gestelde vragen een automatisch antwoord in te stellen. Dat is ook handig bij afwezigheid van een bepaalde medewerker. En het is natuurlijk erg klantvriendelijk om een nieuwe klant te verwelkomen met een welkomstbericht.

Eigen gezicht

Bij de zakelijke variant van de populaire berichtenapp is het ook mogelijk om uw profielpagina, net als bij Facebook, een eigen gezicht te geven. Bijvoorbeeld een kort bedrijfsprofiel en informatie over uw bedrijf, zoals adresgegevens en een link naar uw website. Bovendien is er nog ruimte om uw visie als ondernemer te etaleren. Als beheerder van de app kunt u de statistieken inzien over de gelezen berichten en de reactietijd van uw klanten.

 Meerdere gebruikers

Het voordeel van de WhatsApp Business is dat meerdere medewerkers op hetzelfde moment ingelogd kunnen zijn. Uw klanten hoeven dus nooit lang te wachten op een reactie of een antwoord. De app is al beschikbaar voor Android, op korte termijn is ook de IOS-versie beschikbaar.

Desktopversie

Evenals de reguliere versie heeft de zakelijke variant van WhatsApp ook een desktopversie. Hierdoor kunt u op uw computer snel en met meerdere klanten tegelijkertijd communiceren. Voorwaarde is wel dat klanten hun telefoonnummer met u hebben gedeeld. Ook moet u toestemming hebben om berichten naar uw klanten te sturen via WhatsApp Business.

Back To Top