skip to Main Content

Inbraak in uw schuur?

inbraak

 

Inbrekers hebben het steeds vaker gemunt op schuren en bergingen. In een schuur ligt al snel voor enkele duizenden euro’s aan waarde. Denk maar aan gereedschap, elektrische fietsen of een motor. Is uw schuur wel goed beveiligd en verzekerd?

Inbrekers hebben een nieuw doelwit ontdekt: schuren en bergingen. Niet alleen staan er achter de gemiddelde schuurdeur veel spullen van waarde, de deuren zijn vaak eenvoudig open te breken of zelfs helemaal niet op slot. Uit onderzoek blijkt dat mensen wel veel aandacht besteden aan de beveiliging van hun huis. Een schuur of berging schiet er vaak bij in. En met die wetenschap weet het dievengilde wel raad. Wist u dat niet alle schade door de verzekeraar wordt gedekt?

Braaksporen
Boor- of slijpmachines, elektrische fietsen, dure wielrenfietsen, tuinmeubilair of motoren. Zo maar een greep uit de dure spullen die vaak in een schuur of berging worden gestald. Een inboedelververzekering dekt wel de schade van diefstal, maar dan moeten er wel braaksporen zijn. Schade van diefstal zonder sporen van inbraak wordt zelden vergoed. Ook kan er een maximum aan de vergoeding zitten.

Motor niet verzekerd
Een motor die gestald is in een schuur valt niet onder uw inboedelverzekering. Wordt de motor -of ander motorvoertuig – gestolen uit een schuur of berging, dan krijgt u alleen een vergoeding als de motor tegen diefstal is verzekerd.

Vijf tips om een inbraak te voorkomen:
– Zorg voor deugdelijk hang- en sluitwerk.
– Zet waardevolle spullen niet in het zicht. Plak het raam van de berging af met ondoorzichtig folie of plaats mat draadglas.
– Plaats dievenklauwen en anti-inbraakstrips.
– Beveilig de ramen van een schuur of berging met een ijzeren bescherming.
-Inbrekers worden niet graag gezien, plaats buitenverlichting met een sensor.

Wilt u advies of meer informatie, neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee.

Back To Top