skip to Main Content

Je hebt al een eigen woning en wilt verhuizen naar een andere koopwoning. Hoewel je al eerder het hele koopproces hebt doorlopen, is het goed om je ook bij deze verhuisstap goed te laten adviseren. De adviseurs van Heuveling kunnen precies vertellen waar je rekening mee moet houden.

 

Overwaarde

Als de waarde van jouw huidige woning is gestegen, kun je deze overwaarde gebruiken bij de financiering van jouw nieuwe huis. Daar horen wel een aantal fiscale spelregels bij. Deze zijn vastgelegd in de Bijleenregeling. De adviseur weet precies hoe jij optimaal van deze regels kunt profiteren.

Dubbele woonlasten: dezelfde makelaar inschakelen?

Als je een nieuw huis hebt gekocht, maar het oude nog niet hebt verkocht, krijg je te maken met dubbele woonlasten. Bovendien zit de eventuele overwaarde vast in jouw oude huis en kun je die niet meteen gebruiken om de nieuwe hypotheek te verlagen. Vervelend, maar gelukkig kan je in veel gevallen gebruikmaken van een overbruggingskrediet. Ook over deze mogelijkheid kan de adviseur je meer vertellen. Heb je er trouwens wel eens over nagedacht om voor de koop en de verkoop dezelfde makelaar in te schakelen? Dit kan behoorlijk schelen in de kosten.

 

Hypotheek meenemen of niet?

Je kunt bijna altijd je huidige hypotheek meenemen naar een nieuwe woning. Prettig als je een lage rente hebt en de rentevastperiode nog niet is verstreken. Je kunt dan het deel van de hypotheek dat nog niet is afgelost, gebruiken in de financiering. Laat je wel altijd informeren over de laatste ontwikkelingen op de hypotheekmarkt. Misschien sluiten modernere hypotheekvormen beter aan bij jouw persoonlijke wensen en levensstijl.

 

Verhuizen in je eigen woning

Als je niet weg wilt uit je eigen buurt en verhuist omdat je meer ruimte nodig hebt, loont het de moeite te kijken of verbouwen een optie is. Met de overwaarde van jouw huidige woning kun je verbouwingen vaak tegen aantrekkelijke voorwaarden financieren.

Back To Top