skip to Main Content

Hoe raak ik mijn december kilo’s kwijt?

weegschaal2018

Ondanks alle goede voornemens bent u toch weer ‘slachtoffer’ geworden van al het lekkers dat tijdens de feestdagen werd opgediend. De extra kilo’s zijn er weer aangevlogen. Hoe raakt u die kilo’s zo snel mogelijk weer kwijt? We helpen u een handje!

Meer bewegen, minder eten. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het met wat (ijzeren) discipline een doeltreffende methode. En… meten (of wegen in dit geval) is weten. Door elke dag minstens een uur lang te bewegen of actief te sporten smelten de decembercalorieën als sneeuw voor de zon. Met een uur hardlopen, fietsen, tennissen of buffelen op de sportschool verliest u al snel zo’n 500 calorieën. Eet daarnaast wat bewuster, minder vet of minder vaak en u bent de overtollige kilo’s in no time kwijt.

Het vijf-stappenplan:
Veel mensen beginnen (te) fanatiek en zien wel waar het schip strandt. Als u op die manier van start gaat dan lopen uw afvalplannen waarschijnlijk al snel averij op. Zie het als een (wed)strijd met de overtollige kilo’s, maar begin wel weloverwogen met een goede warming-up.

Stap 1: Wanneer begin ik?
Prik dé datum waarop u met sporten en uw aangepaste voedingspatroon begint. Houdt u eraan en sla vanaf die dag gerust een of meerdere hapjes, biertjes of zelfs een feestje af.

Stap 2: weg met de kliekjes

Doe de kliekjes, restjes en overtollig eten in uw koelkast meteen weg! Op die manier komt u niet in de verleiding om ze alsnog naar binnen te werken. Boven leert u ‘op maat te koken’ en gaat u voedselverspilling tegen.

Stap 3: ga voor gezonde kost

In uw opgeschoonde koelkast is nu plaats voor gezonde kost, zoals groente en fruit. Pas wel op met sapjes, voorverpakte salades en lightproducten. Ondanks alle mooie beloften zijn het vaak wel dikmakers.

Stap 4: drink water en thee

Telt u de hoeveelheden suikers en calorieën maar eens op van alle genuttigde frisdranken en andere sapjes. Dat kan toch een stuk minder! Drink bij voorkeur veel water en thee om uw vochtbalans op peil te houden. Water stilt bovendien het hongergevoel. Schaf een daarvoor gerecycled drinkflesje (merknaam Dopper noemen?) aan en u houdt ook het milieu in topconditie.

Stap 5: niets staat in de weg

Een gezonde levensstijl is nog geen garantie voor gewichtsverlies. Voldoende blijven bewegen en gezond blijven eten, maar het vooral met veel plezier blijven doen is al een solide basis. Probeer ook minstens twee keer per week te sporten. Lukt het niet alleen, dan kunt u altijd nog bij een vereniging aansluiten. Zeker zo gezellig!

Back To Top