skip to Main Content

Heerlijk op de lange latten

reisverzekering-skien

U gaat onbezorgd op wintersport. U heeft immers een reis- en zorgverzekering. Helaas blijkt dit niet altijd voldoende. Hoe kunt u toch zorgeloos van de besneeuwde bergtoppen skiën.

Jaarlijks trekken veel mensen richting de skigebieden in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland. Eenmaal op de lange latten gestaan en u bent verslaafd aan het naar beneden suizen van een blauwe, rode of misschien wel een zwarte piste. Alsof u in een ansichtkaart aan het skiën bent.

Helaas loopt niet elke skivakantie goed af en kan het gebeuren dat u door een ongelukkige val naar het ziekenhuis moet. Wie betaalt de medische kosten? Hoe zit het met de resterende dagen die u niet meer kunt skiën? Wat als uw spullen gestolen worden?

Hogere medische kosten

In de meeste gevallen zijn de medische kosten gedekt door uw zorgverzekering, alleen wel volgens de Nederlandse voorwaarden en tarieven. In werkelijkheid liggen medische kosten in wintersportgebieden een flink stuk hoger. Het restant moet u dan zelf bijbetalen. Naast uw lichamelijk letsel, loopt in dat geval ook uw portemonnee ‘schade’ op.

Maximale vergoeding

Gaat u op wintersport, dan is het verstandig om de extra kosten te verzekeren. Dat kan door bij uw reisverzekering te kiezen voor de mogelijkheid van extra medische kosten en een wintersportdekking. Mocht u een flinke glijpartij maken of ziek worden tijdens uw vakantie, dan zijn ook de gehuurde skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen gedekt.

Claimen bij reisverzekering

Veel mensen hebben een aanvullende zorgverzekering. Dan is ook een aantal (vakantie)zaken gedekt. Toch is het verstandig om vooraf te informeren wat uw reis- en/of ziektekostenverzekering precies vergoedt en hoe hoog de maximale vergoedingen zijn.

Het eigen risico van uw normale zorgverzekering geldt ook voor medische kosten die u op reis maakt. Heeft u een reisverzekering mét medische kosten afgesloten, dan kunt u de kosten die vallen onder het eigen risico, claimen bij uw reisverzekering.

Altijd aangifte

Bij een doorlopende reisverzekering bent u doorgaans ook verzekerd tegen diefstal op wintersport. Gaat u op wintersport dan moet u bij een kortlopende of doorlopende reisverzekering wel een aparte wintersportdekking afsluiten. Tip: Doe bij diefstal altijd aangifte bij het plaatselijke politiebureau en vraag een kopie van uw aangifte. Uw verzekeraar vraagt erom!

Het is verstandig om vooraf te informeren welke verzekering het beste past bij uw situatie? Wij denken graag met u mee. Dan kunt u in ieder geval met een gerust gevoel op reis.

Back To Top