skip to Main Content

Gratis software

gratissoftware

Films of muziek downloaden? Foto’s bewerken of boekhoudsoftware? Beveiligingsprogramma’s? Het ene softwareprogramma is nog maar net uit of er ligt al een nieuwe versie in de winkel. Op internet vindt u steeds vaker gratis varianten. Waar?

Computers, telefoons en tablets. We kunnen niet meer zonder. Zowel op het werk als privé zijn deze apparaten onmisbaar, mede dankzij de goede software. Eén nadeel: softwareprogramma’s ontwikkelen snel en zijn ook nog eens prijzig.

Flinke duit
Up-to-date blijven kost u dus een flinke duit. Maar u kunt ook kiezen voor de gratis varianten van softwareprogramma’s die steeds vaker op internet worden aangeboden. Het downloaden is ook nog eens legaal.

Kwaliteit verbeteren
Veel alternatieve softwareprogramma’s komen op de markt via de zogeheten freeware-makers. Dit zijn specialisten of enthousiaste gebruikers die hun kennis of vaardigheden inzetten om de bestaande software te verbeteren of uit te breiden. Deze freeware-makers hebben niet als doel er veel geld aan te verdienen en bieden het gratis aan. Zo zijn zelfs verbeterde versies van een programma voor iedereen beschikbaar en ‘betaalbaar’.

Software-giganten

Ook bekende bedrijven op softwaregebied zijn actief op de gratis markt. Zij bieden soms programma’s aan die u voor een bepaalde periode gratis kan gebruiken. U leert dan het programma kennen en ontdekt de mogelijkheden. Uiteraard hopen ze dat u daarna de nieuwste versie van een programma gaat kopen.

Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om vooraf op internet de ervaringen van andere gebruikers op te zoeken. Op die manier vindt u een geschikt programma dat u veilig kunt installeren op uw computer.

Zoekt u gratis software? Op deze sites kunt u uw slag slaan:

https://www.gratissoftware.nu/

https://www.gratissoftwaresite.nl/

http://www.nederlandstaligesoftware.nl/

Back To Top