skip to Main Content

Gratis afbeeldingen bewerken

afbeeldingenbewerken

Op een aansprekende manier uw klanten bereiken. Dat kan door in uw advertenties of uitingen op social media gebruik te maken van foto’s. Die kunt u bovendien ook nog eens zelf op een professionele manier bewerken. We zetten een paar gratis programma’s op een rij.

Wat kost het en wat levert het mij op? Het zijn dé vragen waarmee een ondernemer steeds  worstelt. Als ondernemer probeert u zoveel mogelijk klanten te bereiken door ze op de hoogte te houden van uw activiteiten.

Doeltreffend
Dat doet u vaak door middel van advertenties en sociale media. Via Instagram, Facebook en Twitter probeert u met gerichte posts een zo groot mogelijke groep te bereiken en als community aan uw bedrijf te binden. Een doeltreffend middel is daarbij het gebruik van een foto in bijvoorbeeld uw digitale advertentie. Berichten met een foto hebben meer aantrekkingskracht op een internetbezoeker, dan een advertentie zonder plaatje.

Op internet is een aantal gratis fotobewerkingsprogramma’s te vinden waar u zelf mee aan de slag kunt. Uiteraard laat fotobewerking door een grafisch vormgever met professionele programma’s betere resultaten zien. Maar met deze drie gratis programma’s maakt u al een aardige start.

Canva

Met het fotobewerkingsprogramma Canva maakt u de mooiste afbeeldingen voor sociale media. Uiteraard mag u uw creativiteit de vrije loop laten door zelf op de ontwerpersstoel te gaan zitten. Het programma heeft ook een aantal voorbeelden die u als basis kunt gebruiken. In een handomdraai staat er al een kunststukje op uw computerscherm.
https://www.canva.com/

GIMP

Voor wie echt werk wil maken van gratis fotobewerking, moet zeker met GIMP

(GNU Image Manipulation Program) aan de slag gaan. Het programma heeft vergelijkbare mogelijkheden als het professionele programma Photoshop. Duikt u echt in dit programma dan ontdekt u de eindeloze mogelijkheden van GIMP. Van manipuleren met kleuren tot en met de meeste uitgebreide knip-, plak- en kopieermogelijkheden.
https://www.gimp.org/

Pixlr

Pixlr is eveneens een veel gebruikt fotobewerkingsprogramma. Het programma heeft verrassend veel mogelijkheden om uw foto’s te bewerken en om de look van een bestaande foto aan te passen. In Pixlr kunt u werken met verschillende lagen, op diverse manieren de kleuren aanpassen en tientallen filters op uw foto’s loslaten. Als ondernemer kunt u met dit programma al verrassend snel uit de voeten.
https://www.pixlr.com/

Back To Top