skip to Main Content

Failliet na brand?

brandweer

U moet er niet aan denken. Een grote brand legt uw bedrijf volledig in de as. Alles wat u in een paar jaar tijd heeft opgebouwd is in één klap weg. Een goede brandverzekering is dan ook van levensbelang, maar heeft u ook de juiste dekkingen die passen bij uw soort bedrijf?

Bijna wekelijks wordt een bedrijf getroffen door een brand. Dat varieert van een kleine brand tot een grote uitslaande brand. Dat heeft meestal een grote impact op het bedrijf. Behalve de schade aan het bedrijf, wachten bijvoorbeeld klanten tevergeefs op hun bestelling. De continuïteit van uw bedrijf komt daardoor in gevaar en de concurrent is er blij mee.

De meeste bedrijven krijgen na een brand hun bedrijf gelukkig weer snel op de rit. Een groot aantal bedrijven komt echter de gevolgen van een brand, zowel financieel als zakelijk, niet meer te boven en gaat failliet.

Klein hoekje
De oorzaak van een brand zit vaak in een klein hoekje. Op de werkvloer even niet opletten in de buurt van brandbare stoffen of een slecht functionerende elektrische installatie,  en het leed is snel geschied. Door de brand is de oorzaak vaak ook niet meer te achterhalen. Helaas is er in sommige gevallen ook nog sprake van brandstichting.

Verzekeraars en brandweer pleiten dan ook voor strengere regels, bijvoorbeeld in het geval van vluchtwegen, rookmelders en maatregelen om een brand te voorkomen. Om de schade te beperken zet de brandweer bij het blussen vooral in op het voorkomen van uitbreiding van de brand.

Groot belang
Daarnaast is een goede en passende brandverzekering van zeer groot belang. Wist u bijvoorbeeld dat u bij een brand aansprakelijk bent voor de gevolgen voor de omgeving of het milieu? En dat schade voor niet leveren aan klanten te verzekeren is? Welke dekking van belang is, hangt af van het soort bedrijf? Een administratiekantoor verschilt immers van een werkplaats waar continu laswerkzaamheden plaatsvinden. Een goede verzekering om de specifieke gevolgen van een brand bij uw bedrijf te dekken, is dus maatwerk.

Meer weten over een brandverzekering die bij uw bedrijf past? Neem dan contact met ons op.

Back To Top