skip to Main Content

Een hypotheek voor ondernemers

hypotheekondernemer

Voor ondernemers, zzp’ers en freelancers is het vaak lastig om een hypotheek af te sluiten. Geldverstrekkers bouwen eerst zekerheden in. Snel handelen is er dan niet altijd bij. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden.

Voor mensen in loondienst is het afsluiten van een hypotheek een stuk makkelijker en minder tijdrovend. De geldverstrekker kan al vrij snel beoordelen of iemand een hypotheek kan afsluiten en tot welk bedrag er maximaal geleend kan worden. Voor u als ondernemer ligt het iets anders, want uw inkomen verschilt per jaar. Dit houdt echter niet in dat banken u geen hypotheek willen verstrekken.

Financiële situatie

Banken en andere geldverstrekkers gaan voor zekerheid en willen graag uw financiën en die van uw bedrijf vooraf beoordelen. Daarbij worden uw winst, mogelijke schulden en het toekomstperspectief van uw bedrijf nauwkeurig in beeld gebracht. Aan het begin of eind van de maand moet immers wel uw hypotheekbedrag afgeschreven kunnen worden.

Wat wil de geldverstrekker weten?

De geldverstrekker vraagt vooraf aan u:

  • De jaarcijfers over de laatste drie jaar,
  • De aangiftes Inkomstenbelasting over de laatste drie jaar,
  • Uw vermogen,
  • De toekomstverwachting van uw bedrijf,
  • Overzicht van verzekeringen, bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheidsverzekering,
  • Maar ook: werkt uw partner in loondienst? Meer inkomenszekerheid speelt een belangrijke rol bij het verstrekken van een hypotheek.

NHG-lening voor ondernemers

Ook ondernemers komen tegenwoordig in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). U moet daarvoor wel een zogeheten Inkomensverklaring Ondernemer aanleveren bij de geldverstrekker. Met die verklaring komen ondernemers, langer dan een jaar actief, ook in aanmerking voor een hypotheek met NHG.

Meer informatie

Op zoek naar een hypotheek die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie en het leven als ondernemer? Neem dan contact met ons op.

Back To Top