skip to Main Content

De best passende reisverzekering, afgestemd op uw reis

summer_holiday-wallpaper-1680x1050

De zomerperiode staat voor de deur. Misschien weet u nog niet precies waar u naartoe gaat, of misschien bent u al bezig met de voorbereiding van uw vakantie. Wat uw plannen ook zijn, een goede reisverzekering mag niet ontbreken. Het afsluiten van een passende reisverzekering kan lastig zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden. En welke dekkingen heeft u nou echt nodig? Toch is het verstandig om hier goed naar te kijken. Wij helpen u graag om een aantal keuzes te maken.

Waarom een reisverzekering?

Het afsluiten van een reisverzekering voor uw vakantie is een absolute must. De dekking SOS hulpverlening van de reisverzekering dekt onverwachte kosten die u op reis moet maken als u bijvoorbeeld vanwege overlijden van een familielid of ziekte van uzelf naar huis moet. Of als u noodgedwongen langer moet blijven vanwege bijvoorbeeld een staking of natuurramp. Deze kosten zijn vaak erg hoog en niet iedereen kan deze zelf betalen.

Kortlopend of doorlopend

De keuze voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering is meestal eenvoudig te maken. Gaat u als gezin met kinderen meer dan twee weken per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper. Voor een stel ligt het omslagpunt meestal op drie vakantieweken per jaar. Voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat u het hele jaar geen omkijken meer heeft naar uw verzekering. Ook betaalt u slechts een keer per jaar poliskosten.

Bagagedekking

Met de dekking Bagage worden de kosten vergoed voor het kwijtraken of de beschadiging van bagage. Het is verstandig om een bagagedekking af te sluiten als u reist met veel waardevolle spullen zoals een smartphone, iPad, laptop of camera.

Medische kosten meeverzekeren?

Het afsluiten van een dekking Medische kosten op de reisverzekering is een echte aanrader. Uw zorgverzekering vergoedt medische zorg in het buitenland, maar dit doen zij op basis van het tarief dat in Nederland geldt voor een behandeling. In veel landen is dit lang niet genoeg om een behandeling te betalen. En dan kunt u met een hoge kostenpost blijven zitten.

Werelddekking of Europadekking

De keuze lijkt simpel. Toch is het goed om te controleren welke dekking u nodig heeft. Het dekkingsgebied kan namelijk per verzekering verschillen. Voor de doorlopende reisverzekering van kunt u kiezen uit Europa of Werelddekking.

Een annuleringsverzekering, ja of nee?

Een annuleringsverzekering afsluiten is geen verplichting. Bij een goedkope vakantie kunt u overwegen het risico zelf te dragen. Wilt u zeker weten dat de kosten van uw vakantie vergoedt worden als u door bijvoorbeeld een medische ingreep of verliezen van een baan niet meer op reis kunt? Dan is een annuleringsverzekering aan te raden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de dekkingen van de reisverzekeringen? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Back To Top