skip to Main Content

Crowdfunding iets voor u?

crowdfunding2018

Crowdfunding wint aan populariteit. Ondernemers en beleggers, banken of particulieren vinden elkaar op crowdfunding-platforms. De ondernemer om zijn ‘droom te verkopen’, de partijen op zoek naar rendement. Alles over een moderne ‘met de pet rond 2.0’.

Enkele jaren terug waren de crowdfunding-platforms vooral het speelveld van durfals. Aan de ene kant een ambitieuze ondernemer met een briljant idee op zoek naar startkapitaal en aan de andere kant kapitaalkrachtige banken, beleggers of particulieren die de financiële gok wel wilde nemen.

Het op deze manier verwerven van ondernemers- of startkapitaal groeit inmiddels flink. In 2017 werd met crowdfunding-acties ongeveer 175 miljoen euro opgehaald. En dat bedrag groeit nog steeds.

Hoe werkt crowdfunding?

Zoek op Google op de trefwoorden crowdfunding en platform en een lange lijst websites verschijnt op uw scherm. Sommige websites hebben een eigen thema, zoals technologie of duurzaamheid. U kiest een platform en biedt daar het idee of bedrijfsplan aan, Verder noemt u het streefbedrag en de einddatum van de actie. Organisaties of particulieren die in uw idee geloven, zeggen een bepaald bedrag toe. Pas als het gewenste startbedrag is behaald, moet er worden betaald.

Investeren in ideeën en ambities

Steeds meer ondernemers maken gebruik van crowdfunding-platforms, private- equitybedrijven of vrienden en familie om projecten te financieren. U kunt het startbedrag ook gebruiken om uw plannen aan te bieden bij een bank. Banken zijn continu op zoek naar beloftevolle en kansrijke projecten om in te investeren. Ook particulieren zoeken steeds vaker hun toevlucht bij crowdfunding-acties in de hoop hun spaargeld meer rendement te geven.

Back To Top