skip to Main Content

Beveilig uw bedrijfsgegevens

tweestap

Computersystemen die gekraakt worden door hackers. Steeds vaker weten digitale criminelen een opening te vinden in systemen. Het kloppend hart van uw bedrijf ligt dan stil, evenals uw bedrijfsactiviteiten. Met alle financiële gevolgen van dien. U kunt dit vaak eenvoudig voorkomen. Hoe?

DDoS-aanvallen, datalekken en bedrijven die stilliggen of kampen met storingen als gevolg van hackers. Het is helaas aan de orde van de dag. Misschien is uw bedrijf tot nu toe nog buiten schot gebleven. Het laatste wat u wilt is dat een hacker met uw bedrijfsgegevens aan de haal gaat. Of dat bijvoorbeeld persoonsgegevens uit uw klantenbestand op straat komen te liggen. Om nog maar te zwijgen over de financiële gevolgen en weglopende klanten vanwege te laat of het niet kunnen leveren van bestellingen.

Lat hoger leggen
Met beveiligingsprogramma’s en sterke wachtwoorden ligt de barrière voor een hacker al hoog. Met een zogeheten tweestapsverificatie legt u de lat nóg hoger en voorkomt u bovendien veel ellende. Een tweestapsverificatie is een extra stap in de beveiliging om vast te stellen dat u de eigenaar van het account bent.

Hoe werkt tweestapsverificatie?
Tijdens het inloggen in het systeem of bepaalde diensten krijgt u via een app, sms of mail een toegangscode om in te kunnen loggen. Hiertoe heeft een hacker geen toegang. Na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord voert u de ontvangen code in en het veilig inloggen is gelukt.

De tweestapsverificatie is zowel voor privé als zakelijk beschikbaar. Steeds meer bedrijven maken al gebruik van deze methode. Zo zijn veel leveranciers van CRM-sofware (Customer Relationship Management) al overgestapt op deze tweestapsverificatie.

Instellen
Ook bij (zakelijke) diensten zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, Google of uw Apple-account kunt u tweestapsverificatie instellen. Maar ook bij uw Dropbox-account kan dit.

De manier waarop u de tweestapsverificatie kunt instellen, verschilt per dienst of app. Op de site van veiliginternetten.nl leest u hier meer over.

Back To Top